woensdag, oktober 04, 2006

Franco Belge

Zoals gepland ben ik zondag naar de laatste rit van de Franco Belge gaan kijken. Ik zat wel nog een beetje 'in een roes' door wat Kevin Neirynck zaterdag had laten zien ;-).
De start vond plaats in Cuesmes. Ik denk dat ik door de koers heel België ga gezien hebben dit jaar :-). Op een groot plein stonden de bussen en het startpodium. In de straat die ernaast lag, werd de start aangegeven met een rode vlag door Elio Di Rupo. Normaalgezien zouden we na de start doorrijden naar de Croix Jubaru, een heuvel die een 4tal keer beklommen moest worden. Maar heel het parcours was afgesloten en hoeveel we het ook probeerden te omzeilen met de GPS, het lukte niet. Dan maar meteen naar de aankomst, waar er nog een 5tal plaatselijke ronden waren.
Zo heb ik een hele tijd postgevat naast het bordje van '75' (meter tot de aankomst dus). Er was een kopgroep ontstaan met daarin oa. Veuchelen, Vaitkus, Kevin Ista, Lequatre, Hayman...
Het zag er naar uit dat dit groepje een vrijgeleide ging krijgen van het peloton, en dan vooral van Quick.Step. Tomas Vaitkus stond het best geplaatst in het klassement, en dat was al op een dikke 5 minuten van leider Kevin Van Impe.
Er kwam wat verbrokkeling in de kopgroep.
Onder impuls van Sven Krauss reden er 4 man weg, Krauss uiteraard, samen met Lequatre, Hoffman en Veuchelen.
Krauss was echt heel sterk bezig, reed zelfs nog alleen weg en leek niet te stoppen. Tot hij opeens viel. Echt doodjammer.
Ze werden allemaal pnieuw tot de orde geroepen door het peloton en zo stevenden we af op een massasprint.
Wat wel grappig was, de Waalse commentatoren ratelden aan een stuk door. Je zou er bijna gek van worden. Tot opeens de laatste km. De batterijen waren leeg en opeens was het muisstil. Ik heb zelf nog kunnen opmaken (het gebeurde voor m'n neus :-)) dat Heinrich Haussler de sprint won.
Kevin Van Impe (die eigenlijk ter vervanging van Tom Boonen opgesteld was) wint zo de Franco Belge. Olivier Kaisen wordt knap 3de en daar ben ik heel blij mee. Olivier is een renner die ik graag bezig zie. Aanvallen, aanvallen en nog eens aanvallen!
Kevin Neirynck werd zelfs 2de in het bergklassement!
Het was opnieuw een mooi koersdagje (en ik die dacht dat Zottegem mijn sluitingsprijs was!)
Het beeld van de dag was toch wel Olivier Kaisen die net gehuldigd was op het podium en terug naar de bus moest rijden. Hij moest daarvoor nog een eindje fietsen over een drukke steenweg. Zo kwam het dat hij nog een hele tijd voor het rood licht moest blijven wachten :-)

(Foto: Céline)
Free counter and web stats