maandag, juli 21, 2008

In Bruges

Omdat het niet altijd koers moet zijn...

Wonderful time in Bruges

woensdag, juli 09, 2008

Update

       Björn in Sint-Niklaas, foto: Céline Verstraete
Heey!
Het is weeral een tijdje geleden dat ik hier nog een berichtje heb gepost. Een paar weken geleden voelde ik nog enorme frustraties tegenover minister Anciaux, en ik dacht die hier nog van me af te schrijven maar ik heb dat toch maar niet gedaan. Al is het smerig hoe ze Björn behandelen!
Eeuh, wat is er nog allemaal in m'n leven gebeurd de laatste tijd...
Begin juni begonnen mijn examens (2 weken) en voor ik aan de examens begon, wist ik nog niet wat ik volgend jaar ging doen (volgend jaar zit ik in het 5de en dus moet ik nu kiezen wat ik m'n twee laatste jaren van het middelbaar ga doen) ofwel Latijn-Grieks verder ofwel Latijn-Wiskunde. Ik doe wel graag Grieks en ik heb gehoord van een vriend die een jaar ouder is en Grieks doet dat het zeker de laatste jaren op 't gemak is en gewoon teksten vertalen en niks anders (en daar moet ik bijna niet voor leren) maar we zitten nu al in een heel kleine klas (met 9 met mij erbij gerekend) en 2 mensen gingen sowieso al een andere richting volgen dus dan nog met 7, en soms is het leuk om in een kleine klas te zitten, maar vaak ook niet, ik zit liever in een grote klas met veel verschillende mensen en als je al jaren in een kleine klas zit met dezelfde mensen, word je dat toch wel beu, ik toch. En wiskunde dacht ik zou eens iets nieuws zijn, een uitdaging, omdat dat toch aanzien wordt als een zware richting... (en ik zou in een leuke klas komen)
Ik begon dus voor mijn examens met grote twijfels omtrent mijn studiekeuze, maar ik had diep in m'n hart een voorkeur voor wiskunde omdat ik echt eens in een andere klas wou zitten, maar iedereen zegt altijd dat je niet naar de klas mag kijken als je je studiekeuze maakt... En ik dacht ook van waarom zou ik het mezelf moeilijk maken als ik in een richting kan zitten waar ik zelf niet heel veel moet doen (aangezien ik beter ben in talen dan in wiskunde en zeker dan in wetenschappen)...
Ik heb veel geleerd voor m'n wiskunde en ik had mezelf dus voorgenomen dat ik minstens 80 moest hebben op m'n examen van wiskunde, omdat ik het anders volgend jaar veel te moeilijk zou hebben als ik er nu zo hard voor leerde en minder zou hebben. (Dit jaar had ik door Grieks 4uur wiskunde en volgend jaar zijn het er 6 of 8). De examens gingen goed, en het examen van wiskunde ook, maar ik had toch nog zo mijn twijfels. Vrijdag 27 juni werd de dag van de waarheid. Na een vrije week moest ik 's avonds als allerlaatste om mijn rapport gaan. Toen ik het papiertje kreeg, keek ik meteen naar wiskunde, en ik had 93. Ik was natuurlijk heel blij want dat had ik nu ook niet verwacht, maar de keuze was toch nog niet gemaakt. Ik heb daar een uur bij mijn klastitularis gezeten (terwijl ik later hoorde van de rest dat die allemaal op 5 minuten buitenwaren :)), ik had een A-attest en als aanrading stond er: "Grieks-Latijn of Latijn-Wiskunde, beide OK", daar heeft een mens dus ook niet veel aan. Na veel gepieker is het dan toch wiskunde geworden, en het is misschien een slechte gedachte om mee te starten, maar ik kan van wiskunde nog altijd overstappen op Grieks in december, maar omgekeerd niet. 

Maar dus, VAKANTIE!!! Maar toch nog niet helemaal want op dinsdag 1 juli begon ik te werken in de colruyt (hier in Halle is het grootste centrum van de colruyt met vele distributiecentra), elke weekdag van 6u tot 14u, altijd vroeg op dus, en dat in de vakantie! En dat terwijl ik normaal iemand ben die altijd laat opblijft en lang blijft uitslapen... Ach, dan denk ik altijd aan wat er op het einde van de maand op m'n bankrekening zal staan :)

Na het werken ging ik vorige week naar Vorselaar. Want, Björn ging weer koersen! Nog niet helemaal, maar aangezien hij noch vrijgesproken, noch geschorst is, mag hij neutraal rijden, en dat gaat hij nu dus doen. Het was echt fantastisch om hem weer bezig te zien, in zijn truitje van 'Garage Guy Schelkens'. Alleen jammer dat dat maar een dag heeft geduurd omdat die van den bond daar weer problemen van maakten. Vrijdag lag ik dus pas laat in m'n bed, en dan opnieuw op om 4u30, en 's namiddags weer naar de koers in St-Niklaas. Ook al is het een criterium en dus alles al op voorhand uitgestippeld, toch was het goed om zien dat Björn snel zijn weg in het peloton heeft teruggevonden en zelfs een paar keer in het offensief trok.

Gisteren reed hij opnieuw, in Houtem, maar dat heb ik eens overgeslagen. Ik ben daar wel al eens naar hem gaan kijken, 2 jaar geleden toen hij na z'n schouderbreuk opnieuw in competitie kwam. 

Bon, nog twee dagen en het is weekend :D  
Free counter and web stats