zaterdag, augustus 16, 2008

Een poging tot vernieuwing

Ik heb eens geprobeerd deze blog wat aan te passen, ik wou graag wat foto's erop krijgen, liefst nog in de balk hierboven. Maar ik ben daar echt gene krak in, dus echt goed is het nog niet gelukt, ik heb er wel al 1 foto op gekregen, het is al iets. Ik zoek nog wat verder en misschien kan iemand die daar meer verstand van heeft me nog helpen, en anders blijft het zo hé :)

donderdag, augustus 14, 2008

Koers Heusden

Maandagavond laat in m'n bed (achja, laat is relatief, het was 2u30 :)) en dinsdagochtend er weer vroeg uit ; 7u30. Ik moest namelijk de trein nemen naar Diegem om dan met Karel mee te rijden naar Björn en dan zo naar de koers in Heusden. Blijkbaar had Boudewijn me een verkeerd uur opgegeven en kon ik eigenlijk nog een uurtje langer blijven liggen zijn, maar bon ;)
Het was fijn om nog eens op de koers te zijn, want het was alweer een dikke maand geleden, Sint-Niklaas was de laatste koers voor Heusden. En dan te bedenken dat ik 2 jaar geleden in de zomervakantie elke week wel minstens 1 keer naar de koers ging! Het is niet van niet willen, maar gewoon drukke andere bezigheden :) ... Maar dat maakt het dan nog fijner om dan wel op de koers te zijn, genieten van de sfeer en spanning, en bijpraten met wat mensen enzo. Er deden veel renners mee, ik geloof zo'n 170, maar de kermiskoers in Heusden is dan ook een van de populairste van België. Ik kwam natuurlijk vooral voor Björn, maar het was toch ook fijn om nog eens wat andere renners, zoals Kevin Neirynck en Olivier Kaisen en nog wat andere, aan het werk te zien. 
In de finale kwam er een kopgroep die zich afgescheurd had van het peloton, en ondanks het peloton soms nog eens wat dichterbij kwam, bleven ze toch voorop. Frederic Amorison plaatste op het einde een versnelling die de goeie bleek te zijn en won de kermiskoers in Heusden. Dat is toch altijd een glansrijke overwinning. In de achtergrond werd er nog gesprint voor de tweede plaats en ik geloof dat Wouter Weylandt die ingenomen heeft, maar ik weet het niet meer zeker. Björn zat ook in het groepje en hij eindigde 5de. De dag ervoor in Wilrijk was hij al 4de gefinisht en de weken ervoor had hij al 2 keer gewonnen. En wie zegt er dat Leukemans niet goed bezig is? Aha!
Het is altijd grappig om de man langs de kant van de koers te horen spreken. Zo stonden we aan een dranghekken iets voor de finish, en waren er mannen tegen elkaar aan het spreken, hun conversatie ging als volgt: "Ja, diene Leukemans mag diene nu weer koersen ofwa?" (verbaasde toon) "Joat, kdenk van wel, 'k em hem hier toch al gezien, en vorige week heeft em gewonne!" "Aah, ola seg!" De mannen taterden maar, niet wetende dat ze vlak achter de vader, de vriendin en andere supporters van Björn stonden :)
Het was weer een ongelooflijk fijne dag, zoals het altijd is. Ik wil deze dagen nog niet kwijt, dus binnen 2 weken moet er gewoon het nieuws komen dat deze dagen nog lang mogen doorgaan, onvoorwaardelijk!
Björn, proficiat met de prestaties van de voorbije weken!
Maarten, nog eens proficiat, ook aan Ellen natuurlijk!
Dorothy, fijn om je (beter) te leren kennen en het was fijn babbelen ;) (bedankt voor het ijsje hehe :))
Free counter and web stats