donderdag, november 22, 2007

De drang naar sensatie...



Vandaag heb ik natuurlijk aandachtig de kranten gelezen. Ik had wel verwacht dat er wat geschreven ging worden over Björn maar toch...

Het Laatste Nieuws overdreef toch wat vind ik. Het nieuws over Björn stond te lezen op de voorpagina."Björn Leukemans test positief op testosteron" En daarnaast waren er nog 3 pagina's in de sportbijlage te lezen over 'het geval Leukemans'.
Ja, het is precies nog erger of hij zou een moord begaan hebben.

Als hij won in de Ronde van Oostenrijk was er met heel veel moeite en klein artikel te vinden en nu prijken er grote foto's en hele pagina's vol over Björn in de kranten.
Nu herinneren ze zich zijn mooie prestaties van de laatste tijd, nu rijdt hij op het WK een ijzersterke finale, terwijl er de dag na het WK daar maar weinig over te lezen viel. Nu kan het immers tegen hem gebruikt worden 'het zal wel door die doping geweest zijn...'. Jammer dat Björn zo zijn naambekendheid verwerft.
Heel wat mensen hebben al gereageerd op dit voorval. Renners kunnen niet geloven dat de verleiding tot het proeven van de snoeppot te groot zou geworden zijn voor Björn.

Met alle respect, maar ik vond de reactie van Minister van Sport nogal belachelijk. Bewijst nog maar eens dat hij niet veel van sport kent...
Is er niet zo een spreekwoord dat zegt : verkoop het vel van de beer niet voor hij geschoten is?

Maar de wetenschappers (Delbeke) zijn resoluut . De testosteron in Leukemans' lichaam is exogeen en kan dus enkel door een gel, patch of iets dergelijk zijn toegediend.
Björn reageert met de woorden dat hij wel zou weten als er zoiets aan zijn lichaam zou geweest zijn en dat is niet het geval.
Ik vond het interview van op het journaal nogal 'emotioneel'. In de zin dat je ziet dat Björn er erg mee inzit en dat hij niet weet wat te doen als het b-staal ook positief is.


Ik ben er nog steeds rotsvast van overtuigd dat Björn onschuldig is. Nu zal het alleen nog een kwestie worden van het te bewijzen.

Ik hoop echt op een goede afloop, maar ik ben ook realist. Het gebeurt maar zelden dat het b-staal negatief is. En hoe gaat Björn dan nog zijn onschuld bewijzen?
Ik mag er niet aan denken, maar dan heb je die 2 jaren schorsing...
Nee nee nee! Alsjeblief, laat dat niet waar zijn.

Maar als hij het toch kan bewijzen dat hij onschuldig is, dan zullen er nog heel wat non-believers zijn. En Björn zijn naam zal dan door die snodaards in een adem genoemd worden met doping.
Dat had nooit mogen gebeuren... Maar alsof Björn zijn moraal nog niet genoeg deuken heeft gekregen, kon dit er ook nog wel bij?!

Ach ach ach, dit is een vreemd opiniestuk, maar ik ben zelf nog niet goed van alle beschuldigingen.

Wie dit leest, veroordeel Björn nog niet. Van zijn 12 jaar geeft hij zich volledig voor zijn sport. Zou hij dat allemaal opgeven door stomweg testosteron te nemen?
En nee, durf me niet naïef te noemen!

En nu gaan we quizen!

woensdag, november 21, 2007

Björn Leukemans test positief

Ik ga heel snel een klein berichtje schrijven over de perikelen...
Ik heb nog veel huiswerk eigenlijk maar ik hoorde van het nieuws, en ik ben er echt niet goed van.
"Björn Leukemans test positief op testosteron" Het slaat in als een bom.
Leukemans, mijn absolute favoriet (je moet niet erg oplettend zijn om dat te merken) zou ook al één van de vele zondaars zijn? Neen neen neen!
Ik geloof in zijn onschuld, ik volg hem nu toch al tijdje en kan toch wel zeggen dat ik hem en zijn familie wat ken.
Maar blijkbaar laten vele fans hem al meteen vallen en zitten ze op zijn kap. Het zal waarschijnlijk alleen maar van kwaad naar erger gaan. Als de b-staal positief is (en dat zit er wel in, want dat is in de meeste gevallen zo, en als het om natuurlijk aangemaakt testosteron gaat, zal het b-staal ook positief zijn) wordt hij geschorst, zal hij nog een straf krijgen... En je kan zeggen wat je wil, je naam wordt door het slijk gehaald en je moet hard vechten om er terug te geraken.

Goh, dit is een vluchtig artikel, weerspiegelt hoe teneergeslagen ik me voel. Niet omdat ik het geloof, wel omdat ik het jammer vind hoe ze hem nu behandelen.

Blijf je steunen Björn

WORDT VERVOLGD
Free counter and web stats