vrijdag, februari 27, 2009

En het circus kan weer beginnen...

Morgen is het zover, een dag waar veel wielerfanaten naar uitkijken. Want, de koers mag dan al een goeie maand begonnen zijn, morgen is de 'officieuze' start van het wielerseizoen, de eerste keer op die beruchte 'Vlaamse Wegen'.

Als je er de nieuwsberichten op naslaat (ik zag het zeven uur journaal) lijkt het morgen (en aangezien dat toonaangevend is, ook de rest van het seizoen) een onemanshow te worden. Boonen aan het woord, je zal veel in je mars moeten hebben om hem te kloppen, enz. Ook ik heb schrik dat hier op deze blog vooral een man de toon zal aangeven. Al is dat niet dezelfde als in de media. Ik hoef zijn naam niet meer te herhalen, daarvoor verwijs ik u door naar de vorige artikels...

Maar ik zal er echt proberen op de letten dat deze blog toch nog voor iedereen aangenaam blijft om te lezen, en mijn best doen om er toch ietwat variatie in te brengen. Maar ergens moeten jullie het mij vergeven. Na meer dan 3 jaar hem op de voet te volgen, is het moeilijk om dat favoritisme weg te stoppen. Vooral met het moeilijke jaar dat vorig jaar toch wel was, ben ik de koers minder gaan volgen, omdat ik het er toch wel moeilijk mee had. In het begin zal het dus vooral uitkijken zijn voor die ene wielrenner in het blauw-gele pakje, maar ik hoop dat mettertijd de passie die vroeger zo vurig aanwezig was voor heel het wielergebeuren en alles wat daarbij komt kijken, terug komt opflakkeren.

Morgen zal ik heel nieuwsgierig de koers volgen, jammer genoeg niet in mijn geliefde Gent, maar voor de tv in het iets minder geliefde Halle. Ik ga mij nog niet wagen aan een pronostiek, dat zal zijn voor iets later op het seizoen, laat ons gewoon hopen op een spannende koers, dat is een veilige voorspelling :)

Geniet ervan!

Geen opmerkingen:

Free counter and web stats