zondag, april 26, 2009

Vijgen na Pasen

Op dit moment kan ik hier niets echt vernieuwend meer schrijven, enkel vijgen na Pasen. Verslag van de Brabantse Pijl? Dat is alweer enkele weken geleden en geen haan die daar nog naar kraait. Björn reed een goeie wedstrijd in mijn omgeving en ik kon duidelijk merken dat hij toch heel wat sympathie kreeg van de mensen. We stonden op de bruine put en tussen de doortochten in keken we op een schermpje bij mensen in een auto, waar al snel een hele meute mensen kwam achterstaan. Toen de finale naderde en Björn toch wel vaak aan de kopgroep sleurde, begonnen de mensen te spreken: "Ah, diene Leukemans, awel, diene zou van mij toch eens mogen winnen zenne, diene jongen verdient da" En toen ze mezelf onbewust tegen het scherm zagen praten, en voor Björn supporteren, begonnen ze tegen mij te praten. "Aah, supporter van Leukemans, jaja hij doet het goed hé..." De winnaar en het verdere koersverloop kennen we. Ik mocht na de wedstrijd nog naar een vipreceptie in Alsemberg. Ik ging er naartoe, enkel en alleen om de vriendin dag te gaan zeggen die me die kaarten had gegeven, haar opa is namelijk mede-organisator van de Brabantse Pijl.
Ik was nooit voor die VIP-toestanden, en zal het wellicht nooit zijn. Grote mannen drinken pintjes naar believen en ondertussen komt de winnaar eventjes in de spotlights staan. De mannen pauzeren eventjes hun drukke gesprekken, kijken verstrooid op naar de Fransman in Française des Jeux outfit, en dat was dan genoeg koers voor de avond.

Ronde van Vlaanderen, Gent-Wevelgem en Parijs-Roubaix heb ik gemist. Ondertussen heb ik Athene, Delphi, Olympia, ... gezien. Blijkbaar reed Tom Boonen een dijk van een PR, maar daar kan ik dus niet over meespreken.

Amstel Gold Race zag ik wel, op tv weliswaar, en nu ik zo weinig koersen echt buiten zie, moet ik zeggen, er gaat niets boven zelf in regen en wind de renners te zien voorbijrazen, maar hoelang zal het duren vooraleer ik zelf nog eens op de baan zal staan?

Geen opmerkingen:

Free counter and web stats