donderdag, februari 08, 2007

De stilte volgt snel na de storm...

Er zijn de voorbije maanden heel wat bommetjes omploft in de wielerwereld.
Je had de zaak Dedecker. Er wordt eerst een hele heisa gemaakt in de media, alles wordt breed uitgesmeerd en ze gaan net tot aan de rand... ze verklappen nét niets, je hebt er het raden naar en het knaagt wel wat als wielerliefhebber. Maar al even snel als de storm oplaait, verschijnt de rust die alles in de doofpot stopt.
Net hetzelfde met ‘de zaak Lefevere’. Ze komen aandraven met feiten, bekentenissen, anonieme getuigenissen en wat weet ik nog allemaal. Maar wat klopt er nu van en wat niet? Gebruikt heel de QSI ploeg nu, houden ze van die XTC-feestjes, is Marc Lotz erin geluisd? Ik vrees van wel, maar waar komt die bevestiging? Er komt er proces van, en hoezee, dat komt er in september... als seizoen 2007 er opnieuw opzit, er wordt echt haast achter gezet...

Dit weekend stond er in De Morgen een prachtig artikel van Sven Spoormakers. Hij kwam zelf op het randje van een profwielercarrière, en zo ook op het randje van doping. Hij zegt dat de grens tussen doping en geen doping zeer klein is. Na dat artikel was het voor mij nog maar eens duidelijk dat wielersport zonder doping illusie is... eigenlijk bijna onmogelijk... Maar waar ligt die grens dan?

Veel vragen, weinig antwoorden...

Geen opmerkingen:

Free counter and web stats