woensdag, juni 06, 2007

Ronde van Belgie dag 2 rit 5

Ik heb zalig geslapen daar ten huize Leukemans. Ze moesten me zelfs op tijd wakkermaken, want om 9u30 zou Boudewijn vertrekken. Alles in gereedheid brengen, de mannen sijpelden binnen en ook Jennifer was dit keer ruimschoots op tijd. De auto vertrok opnieuw richting ardennen. We kwamen daar goed op tijd aan, zodat we nog de tijd hadden om op ons gemakje een terrasje te doen.
De koers dat is toch wel vaak een nerveuse bedoening. Een mercedes die langs een vip-wagentje van Discovery Channel schuurt, het kan allemaal. We hadden opnieuw het geluk de renners meermaals te zien. Op deze dagen zie ik toch echt wel een schoon stukje van België hoor! Ik denk dat ik nu ongeveer overal al heb gezeten.
In de auto is het ook wel gezellig, wat babbelen met Jennifer :).
En dan kan je in de openlucht de lekkere boterhammetjes (die van Wommelgem of van Bevel, die van Wommelgem!) opeten.
Op een bepaald punt riep Wim Vansevenant Jennifer toe. En ocharme, ze verstond het niet!
Na al de doortochten begon een grote zoektocht. Namelijk, de zoektocht naar de aankomst! Dachten we ze gevonden te hebben, lag daar geen streep! Na een tijdje vonden we ze, en zo hebben we toch nog een mooi stukje parcours gezien.
Er was in Putte nog een plaatselijke ronde, en die hebben we op het scherm gevolgd.
Het werd de verwachte massasprint. Het was een lange, rechte aankomst. Een laatste bocht en dan 400(?) meter recht vooruit. Die van predictor probeerden Greg Van Avermaet naar voren te loodsen. Björn kwam nog eens fors aan kop trekken om een gaatje op Jan Kuyckx te proberen dichten. Van Avermaet das een klasbak, dat zie je nu al. Hij zette aan, maar werd opzij gekwakt, misschien omdat hij nog wat de 'farsheid' mist. Maar dat is normaal. Als je ziet hoe hij uit die positie nog sterk kwam aanzetten en zo nog derde finishte, knap!

Ik wil hier ook nog even het licht werpen op Pieter Mertens. Die jongen heeft ook een heel mooie Ronde van België gereden en dat mocht even benadrukt worden.

Er waren nog supporters afgezakt naar Putte. Gerrit en Jean- Pierre waren zelfs met de fiets gekomen. Toen Björn gewassen was, keerde we huiswaarts. Leentje was verrast door de vroege thuiskomst, maar even later schotelde ze ons opnieuw een lekkere maaltijd voor met een al even lekker dessert.

Later nog een samenvatting van het weekend, + foto's!

Geen opmerkingen:

Free counter and web stats