zondag, februari 19, 2006

Ruta del Sol/ Ronde van Algarve

De Ruta del Sol verliep al bij al goed voor Tom Boonen.

De eerste rit werd gewonnen door de Spanjaard Adolfo Garcia Quesada die zijn broer Carlos Garcia Quesada klopte in de sprint. Het bleef dus nog even wachten op het langverwachte duel tussen Petacchi en Boonen.

Ook in de tweede etappe kwam de confrontatie er nog niet. Dit keer won er een andere Spanjaard, Lloret. Carlos Garcia Quesada mocht de leiderstrui aantrekken.


Op 14 februari was het zover. De derde rit draaide uit op een massasprint. Ondanks dat Tom Boonen perfect gepiloteerd werd, won hij niet. Wel Petacchi, met een ruim verschil op Tom. Boonen kwam te vroeg aan de kop en was misschien iets te kwistig met zijn krachten waardoor Petacchi hem makkelijk voorbijreed.

Alessandro Petacchi won ook de vierde etappi. Voor de tweede keer op rij was hij sneller dan onze Tom Boonen.

En ja, we zullen het maar geloven, derde keer is inderdaad de goeie keer. Voor de eerste keer in zijn carrière heeft Tom Boonen de Italiaan Alessandro Petacchi verslagen. Het was weliswaar maar met een klein verschil, maar toch. Tom zette aan, Petacchi counterde en reed Tom voorbij, maar Boonen deed hetzelfde. Prachtige overwinning. Ook nog even bij vermelden dat dit al de zevende overwinning is voor Tom Boonen in dit toch wel nog prille seizoen. De eindoverwinning was voor de Spanjaard Carlos Garcia Quesada.

__________________________________________________________________________________________________________________________

Ook Gert Steegmans, de Limburger van Davitamon, zet al in het begin van het seizoen een puike prestatie neer.
Hij wint 2 ritten in de Ronde van Algarve en nét niet het eindklassement. Daar strandt hij op 10 seconden van João Cabreira.

Met een andere Belg, Jurgen Van Goolen, gaat het véél slechter. Hij viel in de Ronde van Algarve en brak z'n heup. Het verdict is 6 weken niet steunen op z'n been. Doodzonde. Nu juist dat hij een betere ploeg had gevonden en z'n eigen weg zou kunnen gaan, gebeurt dit. Hopelijk gaat het snel beter.

Geen opmerkingen:

Free counter and web stats