zondag, juni 11, 2006

Transfers

De voorbije weken werd er druk gespeculeerd over mogelijke transfers.

Peter Van Petegem gaat weg bij Davitamon-Lotto. Het is van moeten. Helemaal onrechtvaardig is dat niet hoor...
Nu dat Leif Hoste helemaal zeker naar Davitamon overstapt, kan hij de kopman worden in de voorjaarsklassiekers. En aangezien ze de kern van hun ploeg willen verjongen hebben ze de Peet niet meer nodig.
Waar moet Peter dan z’n laatste jaar(tjes) gaan rijden? Boonen heet hem nu al hartelijk welkom bij Quick.Step. Daar kan hij dan mooi gaan knechten voor Tom. Ook Unibet.com heeft grote ambities. Ze willen immers volgend jaar bij de ProTour zien te geraken en zo misschien Van Petegem binnenhalen.

Nick Nuyens z’n contract bij Quick.Step loopt af en hij was zeer gegeerd op de transfermarkt. Uiteindelijk blijven er nog 3 ploegen in de running. Quick.Step, Davitamon-Lotto of Cofidis. Het zal geen makkelijke beslissing worden. Persoonlijk denk ik dat Nick beter weggaat bij Quick.Step. Hij heeft het potentieel om een grote klassieker te winnen. Dit jaar won hij wel al Kuurne bij Quick.Step, maar hij moet toch nog vaak in dienst van Boonen rijden. Bv.: Hij zou dit jaar misschien meegaan naar de Tour, maar daar zou hij in dienst moeten rijden van Tom, dus blijft hij waarschijnlijk thuis. Niet dat hij zich te beroerd voelt om voor de wereldkampioen te werken, integendeel (neem nu de eerste rit in de Ronde van Zwitserland gisteren, waar hij toch flink wat werk opknapte) maar het is begrijpelijk dat als je weet dat je over grotere mogelijkheden beschikt, je je kansen niet steeds wilt opofferen.
Bij Cofidis kan hij kopman worden, zonder probleem. Hij zou er ook Rik Verbrugghe tegenkomen. Dus Cofidis lijkt wel heel erg geschikt.
Toch zie ik hem liever naar Davitamon- Lotto gaan, maar dat is dan louter subjectief bekeken. Hij zou er z’n beste vriend in het peloton tegenkomen (daar moet ik geen uitleg bij geven zeker?;)) en zal er toch wel nog veel vrijheid krijgen. Alleen moet hij rekening houden met Leif Hoste, maar hij zal er niet voor moeten knechten als hij voor Tom moet doen. Langs de andere kant is Nick ook wel van hetzelfde kaliber als Björn Leukemans. In sommige wedstrijden althans. Laat ik dat even verduidelijken. Laat ons zeggen dat Nick eerder een man is voor de Vlaamse klassiekers en Björn meer voor de zwaardere klassiekers (AGR, WP, LBL...). Niet dat ze het andere niet aankunnen, integendeel, maar iedereen heeft zo z’n specialiteit. Sommige wedstrijden liggen beiden echter heel goed. Om een voorbeeld te geven: de GP van Wallonië. Maar dat hoeft niet per se een minpunt te zijn. Neem nu het BK van 2005 in St-Hubert. Ze lieten elkaar niet rijden. Björn had de opdracht gekregen van de ploegleiding van DVL om Nick ‘in de vernieling’ te rijden. Het was misschien met pijn in het hart, maar Leukemans reed telkens het gat op Nick dicht. (Hij zat daar wel mee en is zich na de wedstrijd gaan excuseren, maar dit terzijde). Hadden Nick en Björn in dezelfde ploeg gezeten, dan werd een van hen Belgisch Kampioen.
Tot zover m’n pleidooi om de sluipschutter naar DVL te halen.

Frederik Willems gaat van Chocolade Jacques naar Liquigas. Mooie stap voorwaarts voor de ex-leider van de Europe-Tour.

Neoprofs


Nikolas Maes zal volgend jaar uitkomen bij de formatie van
Walter Planckaert. De zéér beloftevolle renner zal er zonder druk kunnen beginnen aan z’n profcarrière en zo hopelijk stelselmatig groeien.

Net als Dominque Cornu, Greg Van Avermaet en Jelle Vanendert, het zij bij Davitamon.
Discovery wordt dan weer uitgebreid met Pieter Jacobs en Gianni Meersman.

Dries Devenyns en Kevin Seeldraeyers ten slotte zullen uitkomen bij Quick.Step. Die laatste ging onlangs samen met o.a. Rujano mee op stage en kan aardig bergop rijden.

(Foto's: Photonews en www.nikolasmaes.be)

Geen opmerkingen:

Free counter and web stats