vrijdag, juni 30, 2006

Tour de Sang

Ik was van plan om hier vandaag een voorbeschouwing te maken van de Tour. Met Ivan Basso in de hoofdrol.
Gisteren opnieuw die perikelen rond bloeddoping, er verschenen enkele grote namen die er zouden bijzijn...
Nu is het dus zeker, Ullrich en Basso staan op lijst van dokter Fuentes. Zo ook Sevilla, Mancebo...
Ze zijn beide geschorst en mogen dus niet deelnemen aan deze tour. Gisteren las ik net een interview met Basso in de Humo. Ik kreeg zoveel sympathie voor die man: dagelijks 7 uur trainen, familiemens, ietwat introverte maar sympathieke jongen...
Het is cru om te zeggen, maar van Ullrich kon ik het nog meer verwachten dan van Basso. Niet dat ik zo naïef ben en denk dat heel het peloton clean is... Maar bloeddoping...
Hoe kan je nu blij zijn met de Girowinst waarin je 9 minuten voorsprong had op de tweede (die ook gedopeerd was trouwens) ? Ik snap het niet, ik zou niet kunnen leven met de gedachte dat die prestatie verwezenlijkt is door enkele bezoekjes aan Fuentes en overtappen van bloed en wat is het daar allemaal...
Indien Bjarne Riis hier niets mee te maken heeft, wat moet dat dan niet zijn voor hem? Zijn chouchouke ... Die vele trainingen achter de motor...
Wie er nu wel en niet op de lijst staat, ik krijg er hoofdpijn van. Ik weiger ook een voorbeschouwing te maken voor deze Tour de Merde .... Tour de Sang...

Gelukkig kreeg ik 2 prachtige cadeau's vandaag: een ticket voor een uitstapje naar de Tour... (om de Davitamonnekes aan te moedigen ;-)) volgende week woensdag, start en aankomst.
En... de postbode bracht een brief met daarin iets prachtig, bedankt... jij ;-)

woensdag, juni 28, 2006

IWT Oetingen
Vandaag startte er een koers voor beloftes en elite z/c op een km van m'n deur. Ze kwam dan ook nog eens voor m'n deur voorbij. Kortom, ik moest zien dat ik vandaag thuisbleef.

Ik had m'n werk al 's morgens. De straat ongeveer volschrijven :-). Nadien zo tegen 12u30 naar de start gefietst. Ik was juist aan het klimmen toen ik enkele Hollanders tegenkwam die het parcours aan het verkennen waren.
Fietsje netjes geparkeerd en op pad.
De start was nogal hectisch. Er reden renners af en aan die aan het inrijden waren. Kevin Neirynck flitste me voorbij :-). Ik had niet zover gedacht om de bussen te gaan zoeken... Nouja...
Geen startschot hier in Oetingen, gewoon de speaker die zegt dat ze mogen vertrekken.
Het was nog wachten op de plaatselijke ronden, dus ging ik nog even mij thuis gaan bevoorraden.
Uiteindelijk besloten om niet in m'n straat te kijken naar een doortocht (wegens te plat en de renners vliegen dan voorbij), maar in de kapelstraat (klimt beetje). Er was een groepje weg met 6 man. Na een lang tijdje kwam het peloton eraan met op de voorste rij Kevin Neirynck! Iets verder zat ook nog Klaas Vantornout, wat me ietwat verbaasde daar hij me had gezegd dat hij het niet lang ging volhouden, hij is namelijk doodziek en heeft slappe pootjes...
Helemaal op het einde en toen er al veel tijd verstreken was, kwam de eenzame fietser aangereden.
Ze hadden nog veel zwaar werk voor de boeg en ik betwijfelde of de 6 koplopers het zouden halen.
Een kleine twee uur later was ik dan in het dorp te vinden voor de 4 plaatselijke ronden. Toen ze de eerste keer voorbij kwamen, werden de 6 jongens ingelopen door enkele renners van het peloton. Wie maakte de aansluiting? Juist : Kevin Neirynck. Dat vertaalde zich in een aanmoedigend geschreeuw van mijn kant.
De koerssituatie op dat moment? 24 renners die stilletjesaan hun voorsprong uitbreidden op het peloton. Die grote groep werd uiteindelijk nog uitgedund tot 6 overblijvers. Niet de minsten: Kevin Neirynck, Greg Van Avermaet, Geert Steurs, Bert De Waele, Nikolas Maes, Stijn Vandenbergh.

Het enige wat mij nog restte was Kevin zo goed mogelijk aanmoedigen.
Mijn hartje (lees: mijnen tikker) ging nogal te keer... De speaker gaf af en toe uitleg van hoe het eraan toeging.
2 renners gelost!! Kevin Neirynck en.... hun achterstand bedraagt 10 seconden... De 4 anderen gaan voort...
Ohneee! Kevin! Ge kunt da jongen, terugkomen ;-)... Tiktiktiktiktiktik!!!
Ja! Ze zijn opnieuw met zessen. En Kevin Neirynck erop en erover! Hij moet dus even een kloofje geslaan hebben, maar ze haalden hem toch nog terug. Het zag er naar uit dat het zou uitdraaien op een sprint met deze 6 grote mannen. Maar dat was buiten MC Neiry gerekend. Op 3 km van de meet probeerde hij nogmaals te sprint te ontwijken en trok alleen in het offensief. Maar het mocht niet zijn... Hij werd terug tot de orde geroepen en Greg Van Avermaet won met sprekend gemak de sprint, voor Bert De Waele en Stijn Vandenbergh. Kevin viel toch wel nog net buiten het podium zeker?! Goh...

Toen iedereen gefinisht was, trok ik naar het podium om foto's te nemen. Een vriendelijke meneer liet me door omdat ik kleiner was dan hem en zo stond ik echt vlak voor het podium en tussen de journalisten.
Nadien heb ik ook nog een interview van Greg Van Avermaet met een journalist van de wielergazet kunnen meepikken.
Dirk Dewolf is er steevast van overtuigd. Deze jongen wordt ne grote, à la Philippe Gilbert. Volgend jaar komt hij uit voor de Davitamon- Lotto - formatie. (Maar dat heb ik hier al vermeld ;-))
Mr. Coucke, is deze Kevin Neirynck geen goed ideetje? ;-)


Meer foto's binnenkort op Flickr!
(Foto's: Céline Verstraete)

maandag, juni 26, 2006

BK Antwerpen

Mmh, wat beleefde ik opnieuw een zalig dagje. Helemaal uitgeregend, maar dat neem ik er dan wel bij...

Zo rond 10u30 stonden we aan de bussen. Philippe Gilbert was zich bij Cofidis aan het omkleden. Hij zag mij met m'n fototoestel en lachte. Dat resulteerde in een (al zeg ik het zelf) mooie foto. Die jongen is nogal gewillig. Er was iemand met een hele map vol foto's en artikels en op elk artikel moest Philippe een handtekening zetten.
Waar ik het meeste tijd heb vertoefd is aan de bus van Davitamon. Je kon over de koppen lopen aan de start en de sfeer aan de bussen is nog leuker.
Ik wilde een fotootje nemen van Bart Dockx, maar hij was aan het babbelen met z'n supporters dus probeerde ik onopgemerkt eentje te nemen. Ineens zegt een mevrouw: "Ma allee Bart, da meisje wilt ne foto van u nemen, lach eens mooi" Ik ben keifier met deze mooie foto! Ik heb nog een heleboel foto's genomen van m'n favoriete rennertjes maar die moeten nog ontwikkeld worden dus als alles goed zit, komen die vrijdag online.
Ik heb ook nog tevergeefs gezocht naar de bus van Landbouwkrediet (Kevin Neirynck) maar die heb ik niet gevonden.

We hebben de koers gevolgd vanaf de tunnel tot aan de aankomst. Enkele keren over en weer stappen en telkens opzij gaan staan om een doortocht te zien. Het begon te druppelen, regenen en gieten... Heel veel medelijden met die renners! Naar ik in de kranten las waren de meesten ook niet te spreken over het parcours...


Waar ik niet tegenkan, is dat ze in de kranten fel op de kap zitten van Gert Steegmans. Ze waren weg met 3, hij, Rosseler en Hovelynck. Seba valt weg en dat is niet alleen een slechte zaak voor hem, maar ook voor Gert. Moet hij doorgaan of z'n benen stilhouden om ingelopen te worden door het peloton? Hij koos voor het eerste en dat bleek later misschien niet de beste beslissing.
Maar Gert voelde z'n benen en die voelden goed. De enige die het slachtoffer was van zijn fout was hijzelf en niet de ploeg. Het is spijtig, maar ik vind het zo erg voor hem dat hij in de krant de grond ingeboord wordt.
Boonen heb ik (buiten op het einde natuurlijk) geen enkele keer in beeld gezien. Wie ik zich wel verdienstelijk in beeld heb zien rijden is Kevin Neirynck. Het lukte hem niet om mee te zijn in een goeie ontsnapping en hij reed bovendien eerst lek en dan was er nog een probleem met z'n ketting ook. Maar hij verzette bergen werk en kwam vaak in beeld. Kevin, heel knap van je, chapeau!
De slimste heeft gewonnen, zoveel is duidelijk. Vansummeren probeerde op het einde nog iets te forceren maar hij geraakte niet weg. Dat was de ideale springplank voor Niko. Maar Boonen is blij hoor met z'n medaille! En eigenlijk kon hij winnen hoor, staat overal te lezen, als hij z'n ketting maar op 12 kreeg. (Ironie)
Ik kon m'n handje van Creyfs (ze deelden reuzengrote, opgeblazen handen uit ;)) wel kapotknijpen toen ik hoorde dat Jurgen Van Goolen gevallen was. Die jongen breekt eerst z'n heup, komt terug in competitie, wint nipt niet in de Ronde van Zwitserland en nu hij met de beste voorop was, valt hij nog eens letterlijk weg. Doodzonde!

Ik had liever een andere winnaar gezien, maar jah, alles verloopt niet altijd zoals je dat wilt. Niko verdient het wel, daar niet van...

In de Gazet van Antwerpen (ik heb nog een heleboel kranten gekocht om alles tot in de puntjes te lezen, GvA zeker, want daar schrijft de Karel Lemmens in ;)) stond er dat alle mensen vlug naar huis gingen. Dan te bedenken dat ik gebleven ben totdat ze alles aan het opruimen waren. Maar de supporters van Pieter Mertens zorgden voor ambiance aan de bus van Davitamon, dus dat was heel leuk! Pieeeeeeter Mertens, Pieeeeter Mertens!! (Heel mooie t-shirts trouwens)

Meer foto's binnenkort op Flickr. Maar ik heb m'n limiet voor deze maand overschreden dus het is wachten tot zaterdag tot ik er nieuwe kan uploaden. Tegen dan zijn de andere foto's ook zeker ontwikkeld!
(Foto's: Céline Verstraete)

zaterdag, juni 24, 2006

Antwaaarpe

Morgen staat het BK in A'pen op het programma. Ik mis daar een grote klepper, maar voor hem zou het parcours toch iets zwaarder mogen geweest zijn. Alhoewel hij wel heel gemotiveerd was om zich te tonen in 'zijn' Antwerpen :)...

Boonen kan, naar eigen zeggen, niet winnen. Moesten er 10 goeie renners zijn in België, dan wel, maar die zijn er volgens hem niet... Het zal wel zo zijn dat enkele ploegen een plannetje uitgedokterd hebben van hoe ze Boonen kunnen verschalken. Maar daar is toch niets mis mee? Tommeke zegt in Cyclo Sprint ook dat hij de pipo's (ik vermoed dat hij die lieve jongens van Davitamon bedoelt:)) niet uit het wiel gaat rijden.

Ik hoop dat het niet uitdraait op een massasprint. Ik zie veel liever een groepje wegrijden die dan strijden voor het 3kleurige stofje.
Wordt het een duel tussen de twee tenoren Steegmans en Boonen? Gert bewees in Putte dat hij Boonen kan verslaan in een spurt. Al heeft Boonen wel opnieuw een 10-tal man die zich helemaal ten dienste van hun kopman zullen stellen. Maar Gertje deed het in Putte vrijwel alleen. En wie weet hoeft hij zelfs niet tegen Boonen te sprinten voor de overwinning en zit hij in een groepje waar de wereldkampioen niet aanwezig is.

Als er iemand is die als geen ander kan 'profiteren' van de strijd tussen Steegmans en Boonen, is het Nick Nuyens wel. Kan hij zondag in z'n gekende stijl een gooi doen naar de zege?

Ik zou graag ook iets van Kevin Neirynck zien. Hij kan dat, daar ben ik zeker van. Na z'n zege van in Strombeek heeft hij te smaak te pakken en hopelijk beschikt hij zondag over een stel goeie benen.


Jan Kuyckx kwam sterk terug uit de Giro en de Dauphiné en dat resulteerde in een knappe prestatie (en morele winnaar) in Halle- Ingooigem. Ik verwacht zondag ook van hem iets.

Iljo Keisse was vorig jaar present op het BK en ik verwachtte hem dit jaar opnieuw. Woensdag heb ik in Halle tevergeefs naar hem gezocht maar blijkbaar heeft hij last van keel- en oorpijn. Ik hoop hem morgen te zien, het zou anders heel jammer zijn.

Maar er zijn nog vele namen, die ik niet allemaal ga bespreken maar die zeker ook een driekleur waardig zouden zijn.

Morgen zal ik er zijn in Antwerpen, start 16 ronden en aankomst. Hopen op een spetterende koers met een verdiende winnaar.

Geschreven al luisterend naar: Antwerpen- De Strangers

(Foto's: Céline Verstraete)

Halle- Ingooigem

De examenperiode is afgerond en zo ook het tweede jaar. Gisteren eindigde een periode van hard werken voor school en een dikke week minder aan koers denken. Nu het toch zo bijna vakantie is (maandag nog half dagje school en vrijdag rapport ophalen) gaat voor mij een wereld open vol met koers. Ik heb heel wat 'werk' voor de boeg deze vakantie. Werk dat ik met veel plezier doe. De mensen (jullie weten wel dat ik jullie bedoel ;)) die me geen taken durfden geven omdat ze schrik hadden voor m'n schoolwerk, laat jullie nu maar gaan :)...

Woensdag nam ik een 'snipperuurtje'. Ik ging na m'n examen Nederlands snel naar de start van Halle- Ingooigem kijken...

Ik verschoot er toch even van toen ik de Grote Markt kwam opgelopen, terwijl ik me naar de apotheek haastte, die was namelijk om 11u45 al voor de helft gevuld. Dan maar eens rondlopen in het rennerspark, wat eigenlijk nog nét dat tikkeltje meer heeft. Ik heb enkele foto's kunnen nemen met m'n wegwerptoestel, die zijn nu ontwikkeld en ingescand en kan je hier vinden. Ik heb vooral rondgehangen bij de bus van Davitamon.

Voor het verslag van de koers, zal ik straks naar Sporza kijken. Ik weet wel dat Jantje Kuyckx knap heeft gereden. Aanvallen met gevolg dat alleen Baden Cooke kon volgen. Maar als je met een renner die al eens de groene trui veroverde in de tour naar de meet trekt, weet je dat het moeilijk zal zijn hem te kloppen in de sprint. Ik benoem Jan dan ook tot 'morele winnaar' van Halle- Ingooigem.
Klaas Vantornout eindigde trouwens knap 15de. "Niet slecht hé voor een crosserke" :)
Pieter Mertens en Kevin Neirynck strandden respectievelijk op een 19de en 27ste stek.

Het moet gezegd worden, ik zal nog wat kantjes mogen bijschaven voor als ik later iets in het wielerwereldje wil doen. Vooral de 'verlegenheid' tegenover renners. Niet alle renners, de renners die ik het meeste bewonder op kop. Is het niet zielig dat je geen foto durft te nemen van Kevin Neirynck (terwijl hij staat te wachten tegen de bus aanleunend) omdat je schrik hebt dat hij je zou vragen of je Céline Verstraete bent? Heel zielig...
(Foto: Céline Verstraete)

zaterdag, juni 17, 2006

Examens

Hallo iedereen,

Het is al weer een tijdje geleden dat ik nog eens iets van me laten horen heb. Ik ben namelijk donderdag met examens begonnen en dat neemt veel van m'n tijd in beslag. Ik heb ondertussen al Grieks, aardrijkskunde en geschiedenis achter de rug. Maandag Latijn en dan nog een heleboel vakken om vrijdag af te ronden met Frans. Even zo weinig mogelijk koers dus... Maar! Als er een koers start op 50 m van de apotheek van je ouders en op 100 m van je school, kan je die als wielerminnend wezen aan je neus voorbij laten gaan? Het komt er dus op neer dat ik woensdag naar de officieuze start van Halle- Inooigem ga kijken op de Grote Markt. Examen Nederlands maken, start gaan kijken en naar huis om bio en Engels te leren. Als je ziet wie er allemaal start... Jan Kuyckx, Pieter Mertens, Klaas Vantornout, Iljo Keisse, Jurgen Van den Broeck, Wim De Vocht, Kevin Neirynck (??), Jurgen Van Goolen ... en vele anderen. M'n favoriete renners zijn goed vertegenwoordigd. (Al missen we er dan ook een paar ;))
Ik probeer ook voor foto's te zorgen.

Ik ben gisteren nog de nieuwe Sportmagazine Wielerspecial gaan kopen en het eerste deel van het tijdschrift over de Tour de France. In m'n vrije tijd zal ik er wat in lezen.
Waarmee ik me nu moed inpraat om goed te studeren?: Als de examens gedaan zijn ga ik naar het BK kijken!
En nadien wordt het uitkijken naar de Tour...

zondag, juni 11, 2006

Transfers

De voorbije weken werd er druk gespeculeerd over mogelijke transfers.

Peter Van Petegem gaat weg bij Davitamon-Lotto. Het is van moeten. Helemaal onrechtvaardig is dat niet hoor...
Nu dat Leif Hoste helemaal zeker naar Davitamon overstapt, kan hij de kopman worden in de voorjaarsklassiekers. En aangezien ze de kern van hun ploeg willen verjongen hebben ze de Peet niet meer nodig.
Waar moet Peter dan z’n laatste jaar(tjes) gaan rijden? Boonen heet hem nu al hartelijk welkom bij Quick.Step. Daar kan hij dan mooi gaan knechten voor Tom. Ook Unibet.com heeft grote ambities. Ze willen immers volgend jaar bij de ProTour zien te geraken en zo misschien Van Petegem binnenhalen.

Nick Nuyens z’n contract bij Quick.Step loopt af en hij was zeer gegeerd op de transfermarkt. Uiteindelijk blijven er nog 3 ploegen in de running. Quick.Step, Davitamon-Lotto of Cofidis. Het zal geen makkelijke beslissing worden. Persoonlijk denk ik dat Nick beter weggaat bij Quick.Step. Hij heeft het potentieel om een grote klassieker te winnen. Dit jaar won hij wel al Kuurne bij Quick.Step, maar hij moet toch nog vaak in dienst van Boonen rijden. Bv.: Hij zou dit jaar misschien meegaan naar de Tour, maar daar zou hij in dienst moeten rijden van Tom, dus blijft hij waarschijnlijk thuis. Niet dat hij zich te beroerd voelt om voor de wereldkampioen te werken, integendeel (neem nu de eerste rit in de Ronde van Zwitserland gisteren, waar hij toch flink wat werk opknapte) maar het is begrijpelijk dat als je weet dat je over grotere mogelijkheden beschikt, je je kansen niet steeds wilt opofferen.
Bij Cofidis kan hij kopman worden, zonder probleem. Hij zou er ook Rik Verbrugghe tegenkomen. Dus Cofidis lijkt wel heel erg geschikt.
Toch zie ik hem liever naar Davitamon- Lotto gaan, maar dat is dan louter subjectief bekeken. Hij zou er z’n beste vriend in het peloton tegenkomen (daar moet ik geen uitleg bij geven zeker?;)) en zal er toch wel nog veel vrijheid krijgen. Alleen moet hij rekening houden met Leif Hoste, maar hij zal er niet voor moeten knechten als hij voor Tom moet doen. Langs de andere kant is Nick ook wel van hetzelfde kaliber als Björn Leukemans. In sommige wedstrijden althans. Laat ik dat even verduidelijken. Laat ons zeggen dat Nick eerder een man is voor de Vlaamse klassiekers en Björn meer voor de zwaardere klassiekers (AGR, WP, LBL...). Niet dat ze het andere niet aankunnen, integendeel, maar iedereen heeft zo z’n specialiteit. Sommige wedstrijden liggen beiden echter heel goed. Om een voorbeeld te geven: de GP van Wallonië. Maar dat hoeft niet per se een minpunt te zijn. Neem nu het BK van 2005 in St-Hubert. Ze lieten elkaar niet rijden. Björn had de opdracht gekregen van de ploegleiding van DVL om Nick ‘in de vernieling’ te rijden. Het was misschien met pijn in het hart, maar Leukemans reed telkens het gat op Nick dicht. (Hij zat daar wel mee en is zich na de wedstrijd gaan excuseren, maar dit terzijde). Hadden Nick en Björn in dezelfde ploeg gezeten, dan werd een van hen Belgisch Kampioen.
Tot zover m’n pleidooi om de sluipschutter naar DVL te halen.

Frederik Willems gaat van Chocolade Jacques naar Liquigas. Mooie stap voorwaarts voor de ex-leider van de Europe-Tour.

Neoprofs


Nikolas Maes zal volgend jaar uitkomen bij de formatie van
Walter Planckaert. De zéér beloftevolle renner zal er zonder druk kunnen beginnen aan z’n profcarrière en zo hopelijk stelselmatig groeien.

Net als Dominque Cornu, Greg Van Avermaet en Jelle Vanendert, het zij bij Davitamon.
Discovery wordt dan weer uitgebreid met Pieter Jacobs en Gianni Meersman.

Dries Devenyns en Kevin Seeldraeyers ten slotte zullen uitkomen bij Quick.Step. Die laatste ging onlangs samen met o.a. Rujano mee op stage en kan aardig bergop rijden.

(Foto's: Photonews en www.nikolasmaes.be)

zaterdag, juni 10, 2006

In de handen van D.N.


Ik heb gisteren het boek van Dirk Nachtergaele uitgelezen. Wat zijn m'n bevindingen? Die mens heeft een prachtjob!!
Het is ongetwijfeld hard labeur, maar o zo mooi. Zo dicht bij een renner staan maar weinige mensen in een ploeg.

Ik keek al lang uit naar het boek, maar het viel een beetje tegen. Het begon goed, het las ook wel goed en ik kon me fantastisch inleven. Naarmate ik verder las, begon het te minderen. Sommige delen vond ik zelfs een beetje langdradig. Ik heb me eerlijk gezegd af en toe geërgerd aan de spellings-,grammaticale - én typfouten. Op m'n blog staan er af en toe ook typfouten, maar in een boek zou het toch niet mogen zijn.

Het was leuk om lezen, maar heb al mooiere wielerboeken gelezen. (Lees het misschien beter niet als je het niet hebt voor Boonen.)

dinsdag, juni 06, 2006

De passie leeft verder

De wielermicrobe heeft me echt goed gebeten, zoveel is zeker.

Al van toen ik nog een klein meisje was, was het een jaarlijkse gewoonte om 3 koersen te kijken: Ronde van Vlaanderen, Parijs- Roubaix en de Tour. Daarvan miste ik niets. Heel af en toe eens live naar de koers gaan kijken (3daagse van De Panne) onder impuls van m'n opa. Daar bleef het wel bij, soms vond ik het wel saai.
Ik maakte Museeuw z'n laatste gloriejaren mee, Van Petegem die de dubbel lukte... Dan in 2004 kwam Tom Boonen in de Tour die twee ritten wegkaapte. Ik was echt een leek, als ik er nu op terugblik.
In 2005 keek ik dan ook nog naar een paar wedstrijden waar Tom reed. Maar 100% wielerfan was ik nog lang niet.
De zesdaagse van Hasselt bracht veel verandering. Maandag was het ploegvoorstelling van Davitamon Lotto (een handtekening gekregen die me nog lang zal bijblijven...) en ook het hele pistegebeuren vond ik prachtig. Ik heb er lang van nagenoten, ik geniet er nu nog van als ik eraan terugdenk. Toen had het virus (als je het zo kan noemen) me in haar macht. Ik was ontzettend blij met de winnaars van de Omloop het Volk en Kuurne- Brussel- Kuurne en begon me meer een meer bezig te houden met het wielrennen. Zo ben ik nog naar de start van KBK gaan kijken, Brabantse Pijl, Start Giro-rit, Pk Juniores, Kermiskoers Lochristi, 3 ritten in de Ronde van België...
Ik probeer, als er wedstrijden op tv worden getoond, zo veel mogelijk te kijken. Als het mogelijk is nog liever live. Sinds februari is er enorm veel veranderd. Veel van m'n vrije tijd wordt ingenomen door het wielrennen. Jullie zullen wel al gemerkt hebben dat ik zo m'n favoriet heb. Het is soms moeilijk om objectief te blijven. Toch kijk ik ook naar wedstrijden waar hij niet rijdt, ik ben in de eerste plaats fan van het wielrennen in het algemeen. Nu vind ik het spijtig dat ik het wielrennen niet vroeger écht leren kennen heb. Maar ach, ik ben nu 13. Als ik me nu toeleg op het wielrennen, zal dat later hopelijk z'n vruchten afwerpen.

Telkens als ik naar een koers of iets koersgerelateerd ga, ben ik immens gelukkig. Ik verkeer dan ook nog enkele dagen in trance:).

maandag, juni 05, 2006

Op een mooie pinksterdag...

Ik was blij gisteren de bbq van de Fanclub van Björn Leukemans bij te wonen. De sfeer was super, het eten smaakte goed. Kortom, alles was tot in de puntjes verzorgd. Verschillende mensen hebben me meermaals doen blozen. Iedereen bedankt voor de lovende woorden over m'n blog, ik apprecieer dat enorm!!! Het geeft me ook de moed om verder te doen!
Het was met pijn in het hart dat ik Wommelgem verliet.
Ik zou via deze de familie Leukemans en alle mensen van de fanclub enorm willen bedanken om me zo'n mooie dag te bezorgen!

zaterdag, juni 03, 2006

Foto in de kijker

"Mmh, waar zou kik volgend jaar gaan rijden??"

(Foto: Céline Verstraete)

Foto's van Huy


M'n foto's zijn eindelijk ontwikkeld. Het zijn er 18 en ze zijn niet allemaal goed gelukt. Waarvoor m'n excuses. Als je gewoon bent om met een digitaal toestel te werken is het niet makkelijk om even weer een wegwerptoestel te gebruiken.
Daarom is het zo dat het op sommige foto's lijkt of ik eerder lucht wilde nemen i.d.p.v. renners :). Hoe dan ook, foto's van Huy nu op Flickr!

(Foto's: Céline Verstraete)
Free counter and web stats