donderdag, juli 20, 2006

Vive le vélo, vive Karl!

Woensdag 19 juli kan de geschiedenis ingaan. De warmterecords tuimelden van de tabellen, bovendien tuimelde Floyd Landis van z'n geel voetstuk én als klap op de vuurpijl was ik uitgenodigd bij Karl in Tour 2006 met (bijna ;-)) één van de best mogelijke gasten.

Wat zei ik gisteren nog? Dat de Tour in z'n 'definitieve plooi' lag. Het is gevaarlijk zoiets te zeggen. Het cliché wordt bevestigd: de Tour is pas beslist in Parijs. Het is bekend dat Floyd Landis in zowat elk 'rondje' een zwarte dag kent. Het was duidelijk dat die er gisteren kwam. Het leek een passieve wedstrijd; Michael Rasmussen reed ongeveer de hele race op kop en de zege zat er dik in. Maar daarachter zat er nog een pelotonetje met klassementsrenners. Wouden die een gooi doen naar een podiumplaats, zouden ze in het offensief moeten trekken! Er kwam een prik, maar dat was niet genoeg, Floyd Landis kon opnieuw aansluiten. Maar dan ging Sastre, voor de Tour vooropgesteld als superknecht voor Basso, nu ruikt hij z'n eigen kans op een podiumstek.
Ook Evans en Klöden én, wonder boven wonder, Oscar Pereiro Sio, raakten weg uit het groepje met Landis. Bij die laatste, die al heel de dag was aangewezen op aanklampen, ging het licht helemaal uit. Hij werd voorbijgestoken door een heleboel renners en kreeg 10 minuten aan z'n broek. Pereiro werd opnieuw in het geel gehuldigd en ook de bolletjestrui veranderde van eigenaar. Rasmussen haalde de dubbelslag binnen: ritzege en bolletjestrui.
De Tour is nog niet voorbij: de rit van vandaag en de tijdrit van zaterdag zullen raad moeten brengen. En waarom zou Pereiro niet kunnen winnen? Zoals Nick Nuyens zei: het zou nog een goeie grap zijn :)!

Om 19 uur werden we in de gebouwen van de VRT verwacht. We kwamen op de parking en zagen daar een grote bus staan. "Supportersclub Tom Boonen Middelkerke" Ik dacht : Het zal toch niet waar zijn hé! Ze zullen Nick Nuyens toch niet vervangen hebben door Tom Boonen! Gelukkig was dat niet het geval.
We kregen eerst een drankje en om 19u30 mochten we plaatsnemen in de studio. Als je dat allemaal eens ziet wat er bij de opname allemaal komt kijken, het is niet te geloven. Eerst geeft de publiekopwarmer wat uitleg en legt hij de tekens uit (lachen, applaus, meer applaus...). Dan kwam Guido Belcanto zich even opwarmen op de fiets en nadien werd het nummer (dat op het einde van het programma wordt getoond) 2 maal opgenomen.
Nadien kwam 'the star of the evening' Karl Vannieuwkerke. Het gesprek in de volgwagen met René Dillen werd opgenomen. Nadien werd er nog vanalles geregeld en dan kon de show beginnen. Eerst namen alle gasten (Nick Nuyens, Guido Belcanto en Leo Van Der Elst) plaats, dan gingen Guido en Leo weg. Karl en Nick babbelden nog wat en dan... Klaar voor opname 5...4...3...
Wat was het zalig om dat allemaal eens van zo dichtbij mee te maken. Tussendoor werden de gasten en gastheer nog een bijgeschminkt. Het vooraf opgenomen optreden met 'Les suppapes' en Belcanto werd ertussen geplaatst en nadien mochten de gasten plaatsnemen op de fietsen. Nick Nuyens won het fietspel en zette een tweede tijd neer. (Hoe kan het ook anders, hij was bij de masseur geweest om vandaag in Ninove te rijden :)) Dan is het eigenlijk gedaan. Het bord wordt aangepast en sommigen van de Boonen- supporters wilden een handtekening of foto van Nick Nuyens. Alles moet opgeruimd worden en de mensen verlaten de zaal.

>Het was echt heel leuk! Bedankt, dat ik dit op zo'n korte tijd kon meemaken. En dat ik dan nog mocht kiezen wanneer ik kwam. Bedankt voor het praatje, zal ik niet snel vergeten! Je verraste me...

Geen opmerkingen:

Free counter and web stats