dinsdag, augustus 08, 2006

Renner in de Kijker (deel 2)

Het werd eens tijd voor een nieuwe Renner in de Kijker. Moeilijk om te kiezen wie het zou worden. Of toch niet?

Het is Kevin Neirynck geworden, een renner die ik graag bezig zie. Hij rijdt z’n eerste jaar als prof, bij Landbouwkrediet.
En je kan niet zeggen dat hij er als neoprof al echt anoniem bijreed, integendeel. Kevin schuwt het harde werk niet, of dat nu voor zichzelf is of voor iemand anders. Hij strijdt tot de laatste meter.

Bij de junioren won Kevin de Ronde van Vlaanderen. Niet voor de eerste de beste, nee, voor Jurgen Van den Broeck (de vorige renner in de kijker). Dus als je zo’n prestatie kan leveren, wil dat wel iets zeggen.

Kevin koos om verder te gaan studeren. Hij haalde z’n diploma industrieel ingenieur, met dank aan het topsportstatuut. En dit jaar kon hij dan z’n profdebuut vieren bij Landbouwkrediet. Hij had zich enkele doelen vooropgesteld. Eens in een lange ontsnapping zitten in een grote koers en een koers winnen. In maart werd het eerste doel verwezenlijkt: Kevin maakte samen met oa. Frederik Veuchelen deel uit van de maratonvlucht in Dwars door Vlaanderen. Uiteindelijk zong Veuchelen het als enige uit. Maar Kevin had zich getoond als neoprof.

Iets later startte hij in de Hel van het Noorden. Hij had het moeilijk, maar zette dapper voort en reed z’n eerste Parijs- Roubaix uit.

Kevin is niet een coureur die meteen wedstrijden aanstipt. Of die probeert te pieken. Hij start in elke wedstrijd met ambitie en geeft zich telkens voluit.

Z’n eerste zege kwam er in Strombeek. Hij reed oa Roger Hammond uit het wiel en kwam alleen aan. Daar werd ook de tweede droom werkelijkheid.

Hij liet zich opmerken in zowat alle koersen die hij reed. Op het BK sleurde hij vele kilometers aan de kop van het peloton.
Hier in Oetingen zat hij mee in de beslissende groep met de besten. Hij viel aan, werd weer ingelopen. Nadien werd hij gelost, maar hij vocht en kon terug aanhaken. Hij kwam niet op z’n positieven, nee, erop en erover. Het mocht niet zijn, hij finishte 4de. Ik kan moeilijk al die koersen opnoemen die hij kleurde. Ik kan wel zeggen dat het een vechtertje is. En dat is toch o zo mooi om naar te kijken!

Onlangs verlengde hij z’n contract bij Landbouwkrediet. een goede zaak, want hij zit daar goed. Hij kan nog groeien en misschien is het nadien tijd voor een stapje hogerop? Maar dat zijn ‘zorgen’ voor later...



De schrijvende pers kan maar beter oefenen om z’n naam juist te schrijven. Niet Neirinck, Neyrinck, Neyrick en al zeker niet Neirinckx of iets gelijkaardigs. Maar Kevin Neirynck. Je zal hem nog vaak mogen schrijven. In een positieve context. Voor deze jongen is een mooie toekomst weggelegd, zeg dat ik het gezegd heb.

(Foto's: Céline Verstraete)

Geen opmerkingen:

Free counter and web stats