zaterdag, maart 25, 2006

Boonen scoort Hattrick.


Wat we eigenlijk al wisten, is vandaag nog maar eens bevestigd. Tom Boonen is sterk, te sterk voor de tegenstand eigenlijk. Voor de aanvang van deze E3-prijs verwachtte ik echt veel van Steegmans. De te kloppen man voor Boonen. Niet dus, nog niet.

Ik zat al van 14u30 voor het scherm, ik wilde niks missen van deze ‘kleine Ronde van Vlaanderen’. Het was weeral de moeite. Volderken, een man naar mijn hart. Geven, geven, geven! Té veel waarschijnlijk, want op het einde zat hij, na al die toch wel mooie inspanningen, erdoor. Ik zag vandaag ook een héle goede Jurgen Van Den Broeck, beloftevol! Toen Boonen eens even doortrok kon Staf Scheirlinckx (raad eens, ook bij de Keissekes ;-)) goed mee.
Ook Van Petegem. Dat groepje hield niet lang stand. Dan maar over naar de beslissende aanval: op de Paterberg viel Alessandro Ballan aan. Iedereen reed toen in ‘het gootje’ dus het was wel goed gezien van hem. De verloren kans in Milaan- SanRemo zat nog fris in het geheugen van Tom Boonen en hij zag dit als de ultieme kans. Behendig sprong hij uit het gootje op de kasseien en ging Ballan achterna. Ook Klier probeerde nog, maar McEwen zat een beetje in de weg (en de conditie was misschien nét niet goed genoeg om er naartoe te springen). Al redelijk snel was het duidelijk dat de vogels gevlogen waren. Eerst probeerden Klier en Van Petegem een tegenaanval te plaatsen maar mislukten in hun opzet. Uiteindelijk ging Leif Hoste samen met Aart Vierhouten en Bert De Waele in het offensief, maar veel dichter kwamen ze niet. Ballan ging op kop de Gentsestraat in, misschien niet slim, maar wat kon hij doen? Alessandro keek naar rechts en links ging Tom voluit door. Laten we eerlijk zijn, het is zo mooi als hij wint, écht kippevel. Ook had ik vandaag graag Steegmans of Klier of Van Petegem zien winnen. Maar zoals gezegd, ze komen echt te kort. Boonen, 3 keer op rij, net zoals Rik Van Looy en Jan Raas. De harde woorden van Marc Coucke hebben blijkbaar toch wat resultaat gehad, Van Petegem heeft zich vandaag getoond. Ook was hij de beste van Davitamon- Lotto. Op het einde bleef hij als einige over. Ik vrees ervoor of het de komende weken nog eens raak zal zijn. Ik gun het hem wel, Parijs- Roubaix ofzo winnen en dan stoppen op een hoogtepunt. Zou mooi zijn. Boonen en co. hebben nog vele jaren, maar voor hem loopt het toch stilletjes aan ten einde. Klier gaf na de wedstrijd een interview en kan opvallend goed Nederlands (met een Duits accent weliswaar) hij woont dan ook in Denderwindeke. (Kan ik met de fiets naartoe gaan, niet ver van m'n deur :))
Boonen scoort vandaag Hattrick en gaat voor 'de Tripple' (E-3+ RvV+P-R)
Dé vraag blijft natuurlijk wie Tom Boonen in Vlaanderens Mooiste en De Hel van het Noorden zal kloppen.
Het lijkt of we een klein ‘Merckx-tijdperk’ ingaan. Met daarin Tom Boonen steevast als leider in de Vlaamse klassiekers.
Winnen, ties simpel ééh?!




(Foto's: www.sport.be)

Geen opmerkingen:

Free counter and web stats