donderdag, maart 09, 2006

Parijs- Nice (4)

(foto PhotoNews)
Jawadde!

Dat deze rit opnieuw op een massasprint zou uitdraaien, was zo goed als zeker. Wie de winnaar zou zijn, daar konden we alleen naar raden. Tom Boonen opnieuw? Dat leek logisch. Of zou Steegmans eens roet in het eten gooien? Allan Davis? Napolitano?...

Even was het twijfelen of er nog een sprint zou komen. Chavanel, Voeckler en Nibali probeerden op de laatste helling hun eigen gang te gaan, maar de sprintersploegen haalden ze terug.

Twee treintjes werkten perfect. Quick.Step zoals gewoonlijk voor Tom Boonen en nu kwam ook een treintje voor Gert Steegmans opzetten. (Leuk beeld: aan een rotonde gaat elk treintje z'n

(foto PhotoNews) eigen weg.) Allebei piloteerden hun kopman

perfect naar de laatste rechte lijn.

Het was spannend, ik heb het opnieuw op Sporza-radio gevolgd. Boonen schoot uit zijn klikpedaal en even leek het of hij zou vallen. Dat gebeurde niet maar hij zat daardoor in 3de positie. Alleen als hij echt sterk was, kon hij nog winnen. En dat gebeurde, fantastisch! Plaatsen 2 en 3 waren voor Davis en Napolitano.
Steegmans laat zich nog altijd wegdrummen. Hij zat lang in Boonens wiel, maar verloor het. Hij kwam niet meer opzetten en finishte zesde. Spijtig, maar voorlopig kan hij in de sprint niet tegen Boonen op. Klassiekers, das wat anders natuurlijk.
(foto PhotoNews)
Voor of tegen, Boonen is echt wel een fenomeen!

Update: Napolitano werd gedeklasseerd. Zo wordt Stefan Schumacher derde en Steegmans vijfde.

Geen opmerkingen:

Free counter and web stats