zondag, mei 07, 2006

Ronde van Strijland


Gisteren werd hier in de buurt de Ronde van Strijland gereden. Een fietshappening waar kinderen van 8 tot 16 jaar een paar rondjes mogen koersen. Je moest je inschrijven voor 2 mei, dus ik was te laat. Steve Schets kwam en dus wilde ik wel eens gaan kijken. Ze reden eerst een paar rondjes begeleid door Steve Schets en Sven Van den Houte (plaatselijke wielerhelden) en nadien konden ze hun gang gaan. Er was zelf een heus spandoek aan de finish. De toeschouwers bestonden voornamelijk uit ouders en klasgenootjes. Voor de start van de +12-jarigen zei een jongen: "Kga alles geven", hij won nadien.
Het werd een sprintje zoals de groten, de winnaar stak z'n handen op. Iets later kwam Steve Schets samen met nog enkele anderen over de streep en klopte hij op z'n stuur (show natuurlijk) de commentator van dienst (Kris Baert) zei: "Steve Schets klopt op z'n stuur na opnieuw een nederlaag, maar mensen, morgen zal hij de pannen van het dak rijden op het Brabants Kampioenschap"
Het was wel eens leuk, misschien doe ik volgend jaar eens mee en ik zal niet veel concurrentie hebben. (Gisteren deed er 1 meisje mee ;))

Tom Boonen was daar trouwens ook:


(Foto's: Céline Verstraete)

Geen opmerkingen:

Free counter and web stats