zondag, mei 28, 2006

Zwaarste rit in RvB...

(Photonews)


We zijn zoals gezegd naar Huy geweest, naar de aankomst van de koninginnerit gaan kijken. We waren veel te vroeg maarja...:)
De speakers (het was tweetalig) waren zich nog wat aan het voorbereiden dus hebben we eerst wat rondgelopen. Aan de aankomst was er toch nog plaats genoeg. De man van het Davitamon-kraampje was bezig al z'n materiaal opnieuw eens uit te stallen. Hij lijdt wel onder het succes van Boonen, zeker in België. Terug naar de aankomstlijn stappend, was de speaker de namen van de koplopers aan het opsommen. Ik hoorde Verstrepen enzo maar wist niet dat er nog namen voorkwamen. Ik wilde graag een plaatsje dicht bij de aankomstlijn. Vlak naast de luidsprekers was dat dan wel. Vanop die plaats had je een heel klein beetje zicht op het grote scherm, dat 100m verder stond én ik moest er wel helemaal naar links voor leunen. Maar de uitzending op sporza was nog niet begonnen. Na een kwartiertje herhaalt de Franse speaker de 23 namen van de koplopers. Van Impe, Nuyens... N° quatorze (ik wist niet wat ik hoorde!) Björne Leukmans. Ook Jurgen Van den Broeck zat erbij. Blijkt dan later dat ze al op kop reden vanaf km 15! Er zaten wat profiteurs tussen dus schudde Björn eens aan de boom. Zo werd het groepje wat uitgedund. Op de muur van Huy toonde Jurgen Van den Broeck zich bijzonder sterk. Jurgen, Björn en Nick waren veruit de beste mannen in koers, maar viseerden elkaar te veel. Toen de jonge pistier Niki Terpstra aanviel, kon Nuyens er makkelijk bij, maar toen hij Jurgen in z'n wiel zag zitten, dacht hij: "Ah nee hé" en hield de benen stil. Nico Sijmens kon nog wegglippen uit het groepje VdB en werd zo nog 2de, op een zucht van de Nederlander Terpstra.
Er werden vandaag twee koersen gereden. Die met het groepje vooraan en ook nog een onder de klassementsrijders. Knap wat Tjallingii doet hoor, hij verrast zichzelf. Deze jongen verdient het dan ook om straks de zwarte leiderstrui mee naar huis te nemen.
Ik heb foto's kunnen nemen, maar niet met m'n digitaaltje, daar dat in de fotowinkel is. Ik zal de foto's laten ontwikkelen en nadien inscannen. Foto's van na de wedstrijd, van Leif Hoste, Björn, Nick Nuyens, Leukemans, Jurgen Van den Broeck...
Geen overwinning, maar we kunnen toch vaststellen...
Ceci n'est pas une crêpe

(In het vervolg geen theoriën meer? Zoals Gerrit zegt: theorie van 7 en Björn werd zevende :).)

Geen opmerkingen:

Free counter and web stats